kirkkonummen-yhteiskampus-ulkohavainnekuva-web.jpg

3195 Työmaan tiedotteet

Lue tuoreimmat uutiset työmaalta Kirkkonummen yhteiskampus

06.09.2024

Kirkkonummen yhteiskampuksen alueen liikennejärjestelyt muuttuvat

Työt Kirkkonummen yhteiskampuksen työmaalla ovat käynnistyneet elokuussa ja työt on määrä saada päätökseen 2026. Aitaus ja väliaikaiset liikennejärjestelyt vaikuttavat alueen kulkureitteihin rakentamisen ajan. Pyydämme kaikkia noudattamaan paikalla olevia opasteita. Pääasiallinen työmaaliikenne kulkee Överbyntien kautta. Turvallinen jalankulku varmistetaan alueella liikkuville.

Kirkkonummen yhteiskampuksen työmaan liikennejarjestelyt

Muutokset liikennejärjestelyihin 9.9. alkaen

Liikennejärjestelyt muuttuvat maanantaista 9.9.2024 alkaen. Suojatie Överbyntien ja Volsintien risteyksestä siirretään risteyksen toiselle puolelle. Suojatien jatkeena oleva kevyen liikenteen väylä (Rosberginpolku) suljetaan ja kevyen liikenteen väylä siirretään pysäköintialueen laitaan sekä erotetaan pysäköintialueesta aidalla. Överbyntien nopeusrajoitus muuttuu työmaan kohdalla.

Työmaan vaikutuksista ja etenemisestä tiedottaminen

Työmaajärjestelyt suoritetaan erityistä turvallisuutta noudattaen ja rakentamisesta aiheutuvia haittoja minimoiden. Pahoittelemme työmaasta koituvaa häiriötä. Tiedotamme säännöllisesti työmaan vaikutuksista lähiympäristöön. Työmaan etenemistä ja sen vaikutuksia voi seurata täältä työmaasivuilta.

Työskentelyajat

Työskentelyajat työmaalla meluavien töiden osalta:

arkisin                                             klo 7–18

Yhteystiedot

Työmaapäällikkö Jarmo Lehtinen, SRV, puh. 040 752 1259, jarmo.lehtinen@srv.fi

Työmaainsinööri Erja Valkama, SRV, puh 040 095 1989, erja.Valkama@srv.fi

Työsuojelupäällikkö Lasse Luhtala, SRV, puh 040 185 5417, lasse.luhtala@srv.fi

Kirkkonummen yhteiskampus

Kirjastotalo Fyyrin pohjoispuolelle toteutettava yhteiskampus tuo saman katon alle Porkkalan lukion, Kyrkslätts gymnasiumin sekä Kirkkonummen musiikkiopiston, kansalaisopiston ja kuvataidekoulun. Yhteiskampus tarjoaa tilat noin 800 lukio-opiskelijalle ja noin 550 musiikkiopiston ja kuvataidekoulun oppilaalle. Suunnitellut tilaratkaisut tukevat myös tilojen laajaa kuntalaiskäyttöä ja täydentävät Kirkkonummen vapaa-ajan toimintojen toimitilaverkostoa. Yhteiskampuksen laajuus on noin 9000 bruttoneliömetriä. Opiskelijat pääsevät uusiin tiloihinsa vuonna 2027. SRV vastaa kohteesta myös valmistumisen jälkeen 20 vuoden ajan pitäen huolta kiinteistön huollosta, ylläpidosta sekä energiakulutuksen tavoitearvoissa pysymisestä. Rakennuttajana on Kirkkonummen kunta.

27.08.2024

SRV rakentaa Kirkkonummelle yhteiskampuksen elinkaarimallilla

Kirjastotalo Fyyrin pohjoispuolelle toteutettava yhteiskampus tuo saman katon alle Porkkalan lukion,  Kyrkslätts gymnasiumin sekä Kirkkonummen musiikkiopiston, kansalaisopiston ja kuvataidekoulun. Yhteiskampus tarjoaa tilat noin 800 lukio-opiskelijalle ja noin 550 musiikkiopiston ja kuvataidekoulun oppilaalle. Suunnitellut tilaratkaisut tukevat myös tilojen laajaa kuntalaiskäyttöä ja täydentävät 
Kirkkonummen vapaa-ajan toimintojen toimitilaverkostoa.

Yhteiskampuksen laajuus on noin 9000 bruttoneliömetriä. Rakennustyöt tavoitteena on käynnistää elokuussa 2024 ja opiskelijat pääsevät uusiin tiloihinsa vuonna 2027. SRV vastaa kohteesta myös valmistumisen jälkeen 20 vuoden ajan pitäen huolta kiinteistön huollosta, ylläpidosta sekä 
energiakulutuksen tavoitearvoissa pysymisestä. Rakennuttajana on Kirkkonummen kunta.

Rakennustöiden eteneminen

Työskentely työmaalla alkaa elokuussa työmaan perustamisella ja maanrakennustöillä. Tulevan syksyn ja talven aikana teemme työmaalla maanrakennustöitä, paalutuksia, perustusten muottitöitä ja maalämpökaivojen porauksia. Syksyllä tehtävät paalutukset kestävät noin kuukauden ajan  ja niistä aiheutuu melua lähikiinteistöissä työskenteleville, asioiville sekä asuville. Töitä tehdään meluluvan 2024–54-IPM mukaisesti. Tiedotamme paalutustöiden käynnistymisestä erikseen.

Työskentelyajat

Työskentelyajat työmaalla meluavien töiden osalta: arkisin klo 7–18

Vaikutukset ympäristöön

Työmaajärjestelyt suoritetaan erityistä turvallisuutta noudattaen ja rakentamisesta aiheutuvia haittoja minimoiden. Pahoittelemme työmaasta koituvaa häiriötä. Työmaan aitaus ja ajoittaiset liikennejärjestelyt vaikuttavat alueen kulkureitteihin rakentamisen ajan. Tiedotamme muutoksista myöhemmin. Pyydämme kaikkia noudattamaan paikalla olevia opasteita. Pääasiallinen työmaaliikenne kulkee Överbyntien kautta. Turvallinen jalankulku varmistetaan alueella liikkuville.  

Kirkkonummen yhteiskampuksen työmaa-alue

Alustava aluesuunnitelma

Työmaa-alue on merkitty alla olevaan kuvaan sinisellä viivalla.

Kirkkonummen yhteiskampuksen aluesuunnitelma

Työmaan vaikutuksista ja etenemisestä tiedottaminen

Tiedotamme säännöllisesti työmaan vaikutuksista lähiympäristöön. Työmaan etenemistä ja sen vaikutuksia voi seurata myös täältä työmaasivuilta.

Yhteystiedot

Jarmo Lehtinen, työmaapäällikkö, SRV, puh. 040 752 1259, jarmo.lehtinen@srv.fi

Ari Penttinen, vanhempi työnjohtaja, SRV, puh. 040 584 0220, ari.penttinen@srv.fi 

Erja Valkama, työmaainsinööri, SRV, puh. 0400 951 989, erja.valkama@srv.fi 

Ota yhteyttä

Jarmo Lehtinen

Työmaapäällikkö

Ari Penttinen

Vanhempi työnjohtaja

Erja Valkama

Työmaainsinööri